15.02.2015 Czarny balsam i swojskie śledzie na Łotwie Napój, który jest symbolem Łotwy to „Czarny Balsam”. Piołun, mięta, pąki brzozy, imbir – w sumie w składzie jest 26…
30.04.2014 ŚWINKA MORSKA – smaczny obiad, czy domowe zwierzątko? Podróże uczą aby nie oceniać innych według swoich przyzwyczajeń. To co w jednym kraju jest całkowicie zwyczajne, gdzieś indziej to…
25.01.2014 Mojito Mojito - ulubiona potrawa z Kuby Kuchnia Kuby jest chyba najsłabszą jaką próbowaliśmy w czasie podróży po ponad 60 krajach…
27.01.2013 Jak polubiłam połączenie słodkiego z kwaśnym i pikantym Od dziecka nie znosiłam połączenia słodkiego z czymś konkretnym. Pizza z ananasem była dla mnie paskudztwem, sałatka z selerem i…
16.01.2011 Smak Nowej Zelandii w 15 minut Bardzo łatwy przepis na łososia. Dla nas to smak Nowej Zelandii, który podajemy z lampką białego wina Sauvignon Blanc (najlepiej…